İstanbul Güngören'de 15 Kişinin Ölümüne Neden Olan Saldırıya Devletin Zirvesinden Kınama Mesajları Geldi.
İstanbul Güngören’de 15 kişinin ölümüne neden olan saldırıya devletin zirvesinden kınama mesajları geldi.
İşte olay yerinden çok özel fotoğraflar
Patlamadan ilk görüntüler
Hastanelerde can pazarı
Saldırıyı lanetliyorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duydum. Masum insanları hedef alan bu canice saldırıyı şiddetle tel’in ediyorum. Terörün acımasızlığını, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmaksızın insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum.
Huzur engellenemez
TBMM Başkanı Köksal Toptan Kaynağı, amacı, hedefi ve iletmek istediği mesaj ne olursa olsun, sivillere yönelik terör eylemlerini nefretle kınıyorum.Kimse Türkiye’nin güçlenmesini ve toplumsal huzurunu engelleyecek güçte değildir.
Nefretle kınıyorum
Başbakan Tayyip Erdoğan
Kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayırt etmeden hunharca masum vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısını nefretle lanetliyorum. Bu vahşetin sorumluları, nerede olurlarsa olsunlar hiç bir şekilde kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaktır.
Terörün gerçek yüzü
İçişleri Bakanı Beşir Atalay
Acı bir olay. Terörün acımasız yüzünü bir kez daha gördük. Patlamalarda çok can kaybı ve yaralı var. Üzgünüm. Sağlık Bakanımız ve Emniyet yetkililerimizle birlikte yerinde incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a gidiyoruz. Gerekli açıklamayı incelemelerimin ardından İstanbul’da yapacağım.